Wim Beelen
De eerste genomineerde is Wim Beelen, de vastgoedondernemer die furore maakte met de Amsterdam Logistic Cityhub.
Na verkoop van zijn sloopbedrijf stortte Beelen zich op de logistieke vastgoedwereld. Met de verkoop van de Amsterdam Logistic Cityhub voor een recordbedrag van 365 miljoen euro zette hij zichzelf in één klap op de kaart in vastgoedland. Is dit wel een vastgoedman, of gewoon een hele slimme ondernemer?
Zelf vindt hij zichzelf geen vastgoedman, maar meer een ondernemer die kansen ziet en verandering teweeg wil brengen. Toch vond de jury onder leiding van voorzitter Karin Laglas dat we niet om Wim Beelen heen konden. Met de aankoop van het ADM-terrein in de Amsterdamse haven toont Beelen bovendien dat hij geen eendagsvlieg wil zijn.
Vernieuwend concept
De jury heeft bewondering voor het vernieuwende concept dat Beelen heeft neergezet voor logistiek in de stad. Hij slaat daarmee een geweldige slag in de logistieke transitie. Daarmee toont hij visie, durf en ondernemerschap.
Hij is daarbij altijd transparant en open. ‘Hij wil iets, je denkt “dat lukt je nooit”, maar vervolgens doet hij het toch. Hij komt zijn afspraken altijd na’, aldus een jurylid. Beelen heeft maatschappelijk impact door een enorme impuls te geven aan de logistieke transitie van de binnenstad van Amsterdam. En dat terwijl iedereen anderhalf jaar geleden zei: ‘welke gek durft zo’n investering nou aan?’
Martijn Dirks
De tweede genomineerde is Martijn Dirks, partner bij Provast.
Eigenlijk zou heel Provast moeten worden genomineerd voor deze prijs. Maar Martijn Dirks is het boegbeeld van deze Haagse ontwikkelaar. Dirks is de commerciële motor achter de ontwikkeling die het bedrijf de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Hierin heeft Dirks een enorme drive getoond, hij is altijd op zoek naar de verbinding in de oplossing.
De jury noemt het ‘ongelooflijk knap’ dat hij met Provast in deze tijd de ene geweldige binnenstedelijke ontwikkeling na de ander neerzet. Met projecten als Tree house en Terraced Tower in Rotterdam, Grotius en Monarch in Den Haag, Draka en 2Amsterdam toont hij met Provast maatschappelijke impact op de plekken waar dit het hardst nodig is. Op het gebied van de woningnood neemt Dirks zijn verantwoordelijkheid. ‘Ik ken geen ontwikkelaar in Nederland die zoveel woningen in het betaalbare segment realiseert’, zo stelt één van de juryleden.
Onno Dwars
De derde genomineerde is Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.
Dwars was al met duurzaamheid bezig toen het nog niet hip was. Hij heeft zich daarmee een enorme motor getoond in de hele verduurzamingsopgave van de bebouwde omgeving. Hij laat dat bij Ballast Nedam bij talloze projecten zien. Dwars loopt daarmee voor de troepen uit. Zo bouwde hij met Ballast Nedam al gasloos voordat het door de overheid werd opgelegd.
Daarnaast heeft Dwars nu letterlijk gezegd: overheid, als jullie het bouwbesluit niet duurzaam genoeg maken, dan doen wij het wel. Dat is leiderschap. Daar heeft de jury een enorme bewondering voor. Met zijn leiderschap heeft dit voormalig Vastgoedmarkt Young Talent Ballast weer op de kaart gezet als een serieuze partij in Nederland.
Annelou de Groot, kandidaat Vastgoedvrouw 2021
De vierde genomineerde is Annelou de Groot, Board member IWG Netherlands.
De jury heeft waardering voor de mooie carrière die De Groot al op jonge leeftijd heeft opgebouwd. Het is kenmerkend voor haar hoe zij is omgegaan met de coronacrisis en de impact hiervan op IWG. De crisis overkwam haar, maar in plaats van stil te zitten en wachten totdat het voorbij was, heeft ze haar mouwen opgestroopt en er het beste van gemaakt. Ze belde iedere verhuurder persoonlijk op en slaagde er op die manier in om de flexkantoorverhuurder door de crisis heen te loodsen. De Groot toonde daarmee daadkracht, ondernemerschap, maar zonder daarbij de verbinding uit het oog te verliezen.
De jury roemt daarnaast het feit dat De Groot IWG een gezicht heeft gegeven. In een competitieve markt met kortetermijncontracten waar huurders zo kunnen overstappen, is het gezicht van een bedrijf des te belangrijker. De Groot is zichtbaar en slaagt erin het verhaal van IWG goed over het voetlicht te brengen.
Bianca Seekles
De vijfde genomineerde is Bianca Seekles, directeur Era Contour.
Onder Seekles’ leiding levert Era Contour al jaren lang goede en bijzondere woonprojecten. Iedereen kan bouwen op gewilde locaties, maar Seekles zoekt bij ontwikkelingen van Era juist de plekken op waar het nog niet zo goed gaat. De jury denkt daarbij aan Le Medi, geïnspireerd op de mediterrane wereld en Little C, dat het imago van Manhattan aan de Maas nog eens kracht bij zet. Met Era slaagt Seekles erin om op moeilijke locaties met hoge dichtheid woningen mogelijk te maken met diversiteit aan typering en bewoners.
Seekles toont daarmee een grote maatschappelijke betrokkenheid door zich – tegen ruiten en roeien in – in te zetten voor betaalbaar wonen. Ook op onmogelijke plekken zoals Little C. Bovendien schuwt Seekles daarbij moeilijke opgaven met oog op duurzaamheid niet. Typerend is het project SAWA, waarbij hout het voornaamste bouwmateriaal is.
Nationaal Vastgoed Diner 2021
Nationaal Vastgoed Diner 2021klantenservice@vakmedianet.nl
Nationaal Vastgoed Diner 2021klantenservice@vakmedianet.nlhttps://www.nationaalvastgoeddiner.nl/125825
2021-11-17
2021-11-17
OfflineEventAttendanceMode
EventScheduled
Nationaal Vastgoed Diner 2021Nationaal Vastgoed Diner 20210.00EUROnlineOnly2019-01-01T00:00:00Z
Nog niet bekendNog niet bekend